Diablo III | Carro - en emo/scene bloggerska

Carro – en emo/scene bloggerska

Annons

Diablo III

Hej läsare! Fick ett önskemål om att jag skulle berätta lite om vad Diablo är för spel, och såklart ska jag göra ett försök. Dock kommer jag bara ta upp det senaste spelet i Diabloserien – Diablo III, då det är detta spel jag spelat mest i serien. Serien innehåller spelen Diablo, Diablo; Hellfire, Diablo II, Diablo II; Lord of Destruction samt Diablo III. Dock har Blizzard Entertainment (som är utvecklaren av serien) nyligen avslöjat att en expansion till Diablo III är under utveckling.

diablo

Diablo III är ett spel inom genren rollspel, action, äventyr och Hack ‘n Slash som släpptes detta år, 2012. Spelet är utvecklat av Blizzard Entertainment som utvecklar föregående spel i Diabloserien, World of Warcraft samt Starcraft mfl. I Diablo III kan du spela som singleplayer eller dela spelglädjen med dina vänner genom med ett enkelt knapptryck hoppa in i din väns spel i multiplayerläge. Ju fler ni är som spelar tillsammans, ju starkare är fienden. Diablo III har fler statiska miljöer än Diablo II, där områden slumpades fram varje gång en ny server startade. I detta spel vill Blizzard att spelarna ska lära känna områden, men låta grottorna vara dynamiska och framslumpade. Spelet finns till PC, Mac, XBOX 360 samt PS3, dock måste man vara uppkopplad till online servers även i single player.

d3

Diablo III utspelar sig 20 år efter att Diablo, Mephisto och Baal dödats. Deckard Cain, en äldre man, befarar att onskan är påväg tillbaka och beger sig till katedralen i Tristram för leta ledtrådar. Dock avslutas hans sökande drastiskt då en komet slår ner i Tristam, just på den plats där Diablo först kom till den dödliga världen. Kometen markerar början av en ny tid av mörker och nya hjältar måste ta sig an uppdraget att besegra onskan. Spelet börjar i New Tristram där man anländer för att få veta vad Den Fallna Stjärnan är för något. Istället möter man Leah, brorsdotter till Cain, som man för övrigt träffat på om man spelat de tidigare spelen i serien. Leah ber om hjälp att finna sin försvunna farbror, vilket blir det första uppdraget för spelaren, samt att finna vad Den Fallna Stjärnan är för något. Med sina fyra akter kan spelet lätt kännas väldigt kort, men det finns mycket som gör att man vill spela om spelet. Varje akt avslutas med ett enormt välgjort videoklipp som man inte kan slita blicken från. Du kan välja att spela som någon av följande klasser, dock väljer du själv om du vill spela som kvinna eller man; Barbarian, Demon Hunter, Monk, Witch Doctor och Wizard, vilket betyder att det är fyra nya klasser som inte fanns med i föregående spel. Visst kan man lätt tröttna på spelet, då Blizzard valt att skapa områden som spelaren kan lära sig att känna igen och hitta i men grottor mm. förändras en aning varje gång du spelar det. Dessutom kan man välja att spela i olika svårighetsgrader, där riktigt duktiga spelare får chansen att utmana sig själva på svårighetsgraderna Nightmare eller Hell, där de även kan finna bättre föremål till sin hjälte. Under spelets gång plockar du upp föremål som hjälper din hjälte att bli bättre, du kan även köpa föremål både i spelet och i Aktionhuset där spelare kan sälja föremål till varandra för en summa guld. Blizzard är fantastiska på att skapa spel som är enormt beroendeframkallande, vilket vi sett när vi spelat spel som World of Warcraft samt Starcraft, och det finns inget undantag när det gäller detta spel.

leah

kramisar-carro

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kapten Kaj

    Låter helt klart värt att prova! Jag har aldrig varit något fan av WOW eller starcraft men Viktor är extremt nördig på starcraft så, får iaf försöka hitta någon att låna det av! 
    Tack så sjukt mycket för inlägget! 😀 fick faktiskt reda på massor som jag inte visste om det.. som vilken speltyp det är m.m. tack!

Annons
stats